Ingrediënten:

  • 3 enthousiaste Techforce1 DevOps engineers (Marcel Remmerts, Marco Bruining en Michel ten Voorde).
  • 1 facilitator (facilitaire dienst, catering, etc.)
  • Een concept-onderwerp (in dit geval ChatOps)
  • Een informele locatie
  • Een paar glaasjes speciaalbier
  • Wat frisdrank
  • Een hapjesplank met diverse lekkernijen
  • Een oversized stuk vlees
  • Heerlijke koffie en toetjes

Dit recept is van een oudtante uit Silicon Valley. We hebben het aangepast aan de lokale smaak. En er een snufje AI aan toegevoegd.

Voel je vrij om tijdens de bereiding er ook je eigen draai aan te geven. Tip voor wie geen bier lust: je kunt dit ingrediënt ook vervangen door Ginger Ale.

Aan de slag

Spreek af op een centraal gelegen informele locatie (bijvoorbeeld Restaurant Rauw in Amersfoort) met de DevOps engineers en de facilitator.

Aangezien onze DevOps redelijk pittig zijn, volstaan we met drie. Meer is uiteraard ook mogelijk.

Om te komen tot een idee voor een aanstaande hackaton laat je de engineers de eerste concepten aanleveren. Zo tekenen de contouren van de hackaton zich af.

Vervolgens gaat de facilitator aan de slag. Hij legt alle ideeën vast zodat we erop door kunnen bouwen en filosoferen.

Even laten marineren

Eenmaal goed ingetrokken, staat het basisidee als een huis. ChatsOps is het onderwerp. We gaan een volledig self-sustaining applicatie en CI/CD-pipeline bouwen ten behoeve van onze eigen organisatie.

#lekker

Nu is het zaak de hackaton verder uit te werken met betrekking tot het hoe, het wat en het waar.

Maar voordat je dit doet, laat je alle ingrediënten eerst afkoelen in de ijskast. En maak je even gebruik van de hapjesplank:

hapjes

Door naar de volgende fase. Leg alle eisen en wensen over de te ontwikkelen applicatie op tafel. Bespreek aan welke globale randvoorwaarden het moet voldoen en wat er nodig is.

Laat de facilitator er acties aan verbinden. Nuttig tussendoor uiteraard een slokje speciaalbier of iets fris om scherp en creatief te blijven.

Piece de resistance

Beeftech

Nu het leeuwendeel van de Hackaton in de steigers staat, is het tijd voor de inwendige engineer. Laat hem, of haar, een goed stuk dry aged Côte de Boeuf soldaat maken.

Zet de laatste puntjes op de i. Verdeel de overgebleven taken. En maak je op voor de uitvoering van de Hackaton in januari.

Het laat zich raden dat we er zin in hebben!

devops

Smakelijke voortchatting

Heb jij nou ook zin in een gezellige avond eten met collega’s terwijl je een technische innovatie uitwerkt voor onze eigen organisatie en klanten? Lijkt je het leuk om de uitkomst van bovenstaand recept en de sfeer van ons bedrijf te komen proeven?

Neem contact op. Wie weet ben jij erbij in januari en kun jij ChatOps mee uitserveren!