Van je hobby je werk maken. Daar kun je jaren van dromen, of het ‘gewoon’ doen. Collega Huub Verdel deed dat laatste. Inmiddels alweer zes jaar geleden. Hij verruilde de zekerheid van het familiebedrijf in de installatiebranche voor een nieuwe toekomst.

Met succes!

Hoe kan het ook anders, want Huub is wat je noemt een digital native. In 1998 kreeg hij zijn eerste computer. Met Windows 98. Wat natuurlijk snel plaats moest maken voor Linux. Compleet met, zoals dat ging in de donkere dagen voor Stack Overflow, een flinke stapel Linux-boeken.

it-student

“Het oefenen en spelen met Linux-commando’s was erg verslavend. Het gaf een enorme kick als alles lukte, zoals het voor het eerst opzetten van een coax-netwerk, subnetten maken, firewalls inregelen, enz.”

Logisch dus dat de IT-branche lonkt, maar zes jaar geleden valt het niet mee om erin te rollen. Vraag en aanbod op de markt waren niet als vandaag, of twintig jaar geleden. Bovendien kon Huubs professionele achtergrond zich nog niet meten met die van andere sollicitanten.

Dat zou niet lang meer duren.

“Om meer kans op een baan te krijgen, volgde ik de Servicemanagement-opleiding aan de Hogeschool Rotterdam. Een zogeheten associate degree (AD) hbo-opleiding. Om wat van op te steken uiteraard, en als blijk van mijn serieuze ambitie.”

Dat plan werkt. Kort na het starten van de opleiding kan hij aan de slag als Linux-beheerder in de zorgsector. In een baan met volop mogelijkheden om door te groeien in zijn rol. Met dagelijks alleen wel 150 km woonwerkverkeer. “Die ik graag op de koop toenam.”

Ambitieus

“Na een aantal maanden wilde ik mezelf verder ontplooien. Het was tijd om verder te kijken. Zo kwam ik terecht bij een semi-overheidsinstantie waar ik als Linux-applicatiebeheerder aan de slag ging.”

Dit is waar hij te maken krijgt met complexe omgevingen. In samenwerkingen met verschillende teams. En hij tussen de bedrijven door nog tijd weet te vinden voor nóg een opleiding: Software Engineering aan de Haagse Hogeschool.

Het is in deze periode dat hij besluit om de stap te maken van Linux-engineer naar developer. Wat in het geval van Huub de geboorte van een DevOps-carrière betekent.

Het beste van beide werelden

Een andere overstap is die van in vaste dienst naar detachering. “Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Voor mij is het ideaal om telkens weer in de keuken van andere bedrijven te kunnen kijken, zonder iedere keer over te stappen van werkgever.”

En daar steunen we Huub bij Techforce1 graag in, onder meer door hem maximale ruimte te geven zichzelf verder te ontwikkelen. Van Linux-beheerder, tot DevOps-engineer bij grote internationale telecom-organisaties, tot zijn huidige opdracht in de bankensector, tot…

…we twijfelen er niet aan dat die carrière nog een hele grote vlucht gaat nemen.