Deze interactieve workshop over Docker bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. De 4 uur durende workshop is ingedeeld in verschillende blokken, waarin we in korte presentaties telkens één of meerdere onderwerpen behandelen.

Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag met hands-on opdrachten.

Op deze manier kun je direct de theorie in de praktijk brengen. Tijdens de praktijkoefeningen zijn de trainers aanwezig om relevante vragen te beantwoorden.

We beginnen bij de basis en hebben aan het eind van de sessie een swarm gebouwd, waarbij we met de deelnemers een gezamenlijk bepaalde doelopstelling gaan maken.

Op het programma staan onder meer de volgende onderdelen van Docker:

• Hoe werken docker images, en hoe maak ik ze?
• Hoe gebruik ik een docker registry om mijn images ‘publiek’ te maken?
• Hoe kan ik mijn images in docker containers bouwen, starten en stoppen?
• Hoe laat ik mijn containers onderling communiceren met behulp van docker-compose?
• Hoe draai ik mijn containers op een (cloud/productie) cluster via docker swarm mode?
• Hoe kan ik cloudservices gebruiken om Docker opstellingen te proberen / testen.

Voor wie is deze workshop:

De training is geschikt voor iedere Software Engineer met basiskennis van Linux die meer wil weten over het geïsoleerd draaien van zijn applicaties, onafhankelijk van test/acceptatie- of productie-omgeving.

Voorvereisten:

Deelnemers worden verwacht zelf een laptop mee te nemen waarop de te gebruiken software geïnstalleerd en geconfigureerd is. Ter voorbereiding op de workshop ontvangen de deelnemers vooraf nog exacte instructies.

Doelstelling:

Aan het einde van deze workshop kun je zelfstandig docker images ontwerpen, draaien, met collega’s delen en ben je bekend de belangrijkste nieuwe features van Docker.

Je kan deze docker containers met elkaar laten communiceren en deployen in verschillende omgevingen: lokaal, een cluster, of naar de cloud.

Door de hands-on opdrachten heb je meerdere features in de praktijk gebracht, zodat je er de volgende dag mee aan de slag kan.

Duur:

Ca. 4 uur

 

Meer informatie:

    Uw naam *

    Uw e-mail *

    Ik wil graag meer informatie over de Docker Workshop:

    Uw bericht