Eerder berichtten we al dat Techforce1 samenwerkt met stichting DEAN voor de verbetering van digitaal onderwijs in Afrika. De afgelopen periode hebben we weer de nodige ondersteuning geboden in de verdere ontwikkeling van de ElimuPi. Met de ElimuPi, gebaseerd op Open Source Software, maakt DEAN digitaal onderwijs mogelijk op scholen waar verder geen IT-infrastructuur of internetverbinding beschikbaar is.

De installatie van de op Raspberry Pi 4 gebaseerde ElimuPi verloopt nu geheel via Ansible. Daarnaast is het OS en de gebruikte software ook weer up-to-date gebracht. Hierdoor is ElimuPi merkbaar sneller en klaar voor de toekomst.

Het gebruik van Ansible helpt om dit zo te houden.

De focus voor 2023 vanuit Techforce1 is releasematig de functionele wensen voor de ElimuPi vanuit DEAN verder vorm te geven. Hiervoor hebben we een backlog gemaakt met een heldere omschrijvingen van de functionele wensen.

Ook zijn we van start gegaan met een nieuw traject om internet via 4G te leveren. Met een nieuwe aanvullende oplossing: de ElimuPi Connect. Doel ervan is om scholen in staat te stellen om via (relatief snelle) downloads leercontent op de ElumiPi te verversen.

Deze stap richting ‘internet’ werken we de komende maanden verder uit. Het Azure Cloud platform gaat naar alle waarschijnlijkheid een rol spelen.

Groot succes

Ondertussen neemt de vraag naar de ElimuPi sterk toe. Er komen flink wat extra aansluitingen van scholen in meerdere landen. Gezien deze grotere scope en de afhankelijkheid van ruim 400 scholen, hebben we de doelstelling om onze betrokkenheid te vergroten.

Dit laatste vanuit een verder op te bouwen community van vrijwilligers. We hopen te kunnen putten uit onze netwerken bij DEAN en Techforce1. Begin maart hebben op deze wijze al twee nieuwe vrijwilligers gevonden om het technisch team te versterken.

En dat is nog maar het begin…

…want zou jij het ook leuk vinden om zo nu en dan mee te helpen? Om als vrijwilliger een bijdrage te leveren? Wanneer je met jouw kennis de verdere ontwikkeling van de ElimuPi en de ElimuPi Connect wil steunen, neem dan contact met ons op via 0302271818

Samen kunnen we nog meer bereiken in het leveren van goed onderwijs in Afrika!