Herkenbaar? Eens per jaar hoor je welke kant het bedrijf opgaat en hoe jij en je collega’s dat gaan bewerkstelligen. Deze speech wordt vaak gegeven tijdens de nieuwjaarsborrel en vloeit voort uit een heisessie die eerder is gehouden door het ‘hoger’ management.

Maar weet dat management wel wat voor jou belangrijk is? Zien zij wel welke tools, technieken en trends zich aandienen op jouw werkvloer? Hebben ze nog voldoende binding en weten ze wat er speelt?

Worden jouw belangen als engineer wel voldoende behartigd?

Het kan ook anders

Bij Techforce1 hebben we besloten de zaken heel anders aan te pakken. Om zeker te zijn dat ieders bijdrage telt, houden we strategisch overleg altijd met het gehele bedrijf.

De collega’s krijgen als inhoudelijk deskundigen zo de kans om samen vorm te geven aan de strategie.

Ze zijn betrokken bij discussies over onze profilering, de cultuur binnen het bedrijf, de technische richting en ze laten hun stem bijvoorbeeld ook gelden over onderwerpen als maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Alle input is welkom. Het uitgangspunt is dat als het belangrijk genoeg voor jou als engineer is, dan is het voor het collectief belangrijk genoeg om op de agenda te zetten!

Hoe dan?

Elk jaar plannen we 2 dagen vrij. We verzamelen ieders agenda-items en huren een inspirerende locatie waar we optimaal en ongestoord kunnen overleggen.

 

Gedurende gezamenlijke en diverse break-out-sessies kijken we terug op de afgelopen periode en bespreken we de essentiële onderwerpen voor ons bedrijf voor het komende jaar.

We leggen besluiten en constateringen vast en verbinden er acties aan die nodig zijn om de ideeën en verbeterpunten ten uitvoer te brengen.

Na iedere sessie maken we een back-log, geheel in stijl van het Agile-gedachtengoed. Deze stellen we open voor iedereen, waarmee we ook de opvolging van acties transparant maken.

Let’s mix business with pleasure

En als we dan toch bij elkaar zijn… Zo’n bijeenkomst van technisch (hoog ;)begaafden leent zich natuurlijk ook perfect voor een hackathon.

Afwisselend besteden we onze tijd dan ook aan het bepalen van de bedrijfsstrategie en het in teamverband werken aan het hackaton-onderwerp.

Dit jaar stond de hackathon in het teken van ChatOps. We hebben een intern administratief proces bekeken en verregaand geautomatiseerd door gebruik van ChatOps. Een nuttige tekst-(en in de toekomst spraak)gedreven toepassing.

En een praktische ervaring die onze engineers weer meenemen naar de verschillende opdrachtgevers.

Mede dankzij nog een hapje, drankje en wat spelletjes komen we uiteindelijk een tikje moe maar uitermate voldaan uit de sessie.

We hebben nagedacht over onze strategie voor 2019 en daarna, technisch weer veel geleerd en we hebben de collega’s nóg beter leren kennen op inhoudelijk én persoonlijk front.

Een fantastische uitkomst van een paar zeer geslaagde dagen!

 

PS Zorg dat je erhei komt!

Wil jij ook meebeslissen over de strategie van Techforce1!? Informeer naar onze vacatures via recruitment@techforce1.nl! We hebben misschien nog een plek (ook op die hei) voor je vrij.